Betonnen trap verven

Je kan steeds een betontrap schilderen. Let wel op of je een gepolierde betontrap of ruwe ter plaatse gegoten trap wenst te schilderen.

Betonverf

Een betontrap kan je schilderen met betonverf. Kies voor een afwerkingsproduct dat extra slijtvast is en geschikt is voor intensief gebruik. Denk maar aan betonverf voor garagevloeren. Dit is een 2-componenten betonverf, is op waterbasis en droogt dus snel uit.

Gepolierde betontrap schilderen

Let wel op met gepolierde betontrappen! Deze zijn vrij glad waardoor de verf niet goed zal blijven hangen en vervolgens gaat afbladeren. Je dient de oppervlakte ruwer te maken. Je kan de gepolierde betonvloer laten kogelstralen of zandstralen zodoende het betonoppervlak ruw wordt. Dan heb je een goed hechtende ondergrond.

Ruwe betontrap treden

Betontrappen kan je afschuren met een schuurmachine. Zorg er wel voor dat de de betontrap niet té ruw wordt. Voorzie op dergelijke vloeren steeds eerst een fixatie verflaag of een goedhechtende primer, speciaal voor betonvloeren / betontrappen. Nadien kan je afwerken met een afwerkingslaag. De afwerkingslaag kan je in tal van kleuren schilderen. Schilder de aantreden, optreden en onderzijde van de betontrap naar keuze.

Combineren is mooi

Betonverf combineren met een trapbekleding in hout of trapbekleding in natuursteen kan zeer mooi zijn. Er zijn tal van mogelijkheden mogelijk, het oogt netjes en modern.

Offerte betontrap