Betonnen trap plinten

De betontrap kan aan de zijkant van de trap op verschillende manieren afgewerkt worden. De vorm van de treden alsook de soort trap ( volle betontrap, zwevende betontrap… ) zal de afwerking met plinten bepalen.

Men moet wel een verschil maken tussen de ter plaatse gegoten betontrap en de préfabbetontrap.

Afwerking zijkant ter plaatse gegoten betontrap

Deze trap wordt meestal afgewerkt met een trapbekleding is hout, natuursteen, tapijt… Nadat de bekleding werd aangebracht, kan men aan de zijkant van de muur de plint aanbrengen. Deze zal de aantrede en de optrede afwerken zodoende alles mooi aansluit. Bij een natuursteen trap kan de plint ook dienen als waterkering bij het poetsen zodoende de muur niet nat / vuil wordt. De plinten worden ofwel trapsgewijs aangebracht of als trapboom. Dit kunnen houten plinten zijn of natuursteen plinten. Afhankelijk van uw smaak en interieur kan je kiezen. Trapsgewijze plinten kunnen gewoon op elkaar geplaatst worden of in verstek gezaagd worden. Er kan ook een soort trapboom aangebracht worden op de optrede en aantrede.

Afwerking zijkant préfab betontrap

De préfab betontrap kan aan de zijkant van de trap verschillend afgewerkt worden. Denk maar aan de betontrap met schrobranden of de betontrap met trapbomen. Tijdens het productieproces worden de trapbomen en de schrobanden voorzien aan beide zijden van de trap. Het voordeel van de opstaande randen is dat ze ook fungeren als waterkering.

 

Ze kunnen worden aangebracht op de optreden als op de aantreden. Dankzij de trapbomen in beton wordt alles strak afgewerkt tegen de muur ( indien muur aanwezig ). De trapboom in beton verstevigd ook het geheel.

Offerte betontrap