Gepolierde betonnen trap

De gepolierde betontrap heeft een mooi glad uitzicht en is lichtjes blinkend. Kan je zelf een betontrap polieren of niet? Wat zijn de mogelijkheden?

Ter plaatse gestort

Betontrappen die ter plaatse gegoten worden, kan je achteraf niet of moeilijk gaan polieren of polijsten. De aannemer dient met een zo glad mogelijke bekisting te werken zodoende het oppervlakte van de trap bijna of geen oneffenheden meer vertoond. Het is technisch bijna niet mogelijk om met een vlindermachine de trap te polijsten of dit manueel te gaan doen. Bovendien zou dit een zeer dure oplossing zijn.

Indien je een betontrap ter plaatse laat gieten, is het bijna altijd de bedoeling om een trapbekleding in hout of natuursteen te voorzien.

Préfab betontrappen

Wens je toch een gepolierde betontrap? Dan dien je te kiezen voor een préfab gepolierde betontrap. Dergelijke trappen worden in het atelier of betonfabriek gemaakt. Dankzij perfect aansluitende mallen tonen deze bijna geen oneffenheden en zijn deze reeds mooi glad.

Préfab trappen worden ook in de fabriek langs alle kanten gedraaid om ze goed te kunnen behandelen. Ze worden in de fabriek gepolierd en eventueel licht gezandstraald.

Er bestaan verschillende préfab modellen, denk maar aan de conventionele betontrap met gladde onderzijde, de beton bloktrap én zwevende trapstukken. Deze worden afzonderlijk gepolierd en geïnstalleerd op de werf.

Toegankelijkheid

Wens je een préfab betontrap in één stuk te plaatsen in een renovatieproject, let dan op of het mogelijk is deze binnen te brengen. Is dit niet mogelijk dan opteer je beter voor afzonderlijke gepolierde traptreden. Deze worden in de zijkant van muur verankerd.

Offerte gepolierde betontrap