Plaatsingsmogelijkheden

De betontrap kan op veel manieren geplaatst worden. Wij geven en overzicht van de meest voorkomende plaatsen en de manier van plaatsen.

Betontrap voor binnen

Een betontrap voor binnen wordt meestal geplaatst in de traphal, gang of in de woonkamer. De vorm van de betontrap en type trappen zijn zeer groot. Ook de bekleding van betontrappen zijn groot in aantal, je kan zeker en vast een trap laten plaatsen dewelke past in uw interieur.

Betontrap voor buiten

Betontrappen voor buiten worden geplaatst om kleine niveauverschillen te overbruggen bij particuliere woningen. Om de kosten te drukken plaatst men hier het best een préfab trap met eventueel bijhorend bordes.

Betontrappen voor buiten worden ook veel geplaatst aan nieuwe openbare gebouwen, kantoorbouw, utiliteitsbouw enz… Meestal gaat het hier om préfab betontrappen.

De betontrap voor buiten wordt meestal gezandstraald of van een reliëf voorzien om de veiligheid te verhogen. Er ontstaat hierdoor een antislip betonlaag. Er wordt ook een PVC neus voorzien om minder uit te glijden op de trap.

Betontrap in kelder

Een trap in beton als keldertrap kan perfect geplaatst worden. Je kan opteren om een “ter plaatse gegoten” betontrap te laten plaatsen of voor een préfab betontrap. De gegoten trap zal op zich duurder uitkomen dan een préfabtrap. Daar de kelderopening meestal een standaardafmeting heeft kan een préfabtrap goedkoper zijn.

Toch dien je bij de plaatsing van een préfab kelderbetontrap vervoerskosten te rekenen en een eventuele kraan om de trap op zijn plaats te zetten. Vraag steeds een offerte en vergelijk de prijzen goed.

Betonnen trap in préfabkelders

Veel fabrikanten van préfab betonkelders bieden, open trapwangen ( zijschot ), tredeplaten en tredeplaten met aantrede of tegentrede. Dit is een goedkope oplossing. Natuurlijk kies je dan het best om zowel de kelder als de traptreden samen te laten plaatsen door dezelfde leverancier.

Betontrap tussen 2 muren

De betontrap kan tussen 2 muren geplaatst worden. Zij dienen als zijdelingse steun.

Betontrap met enkele steunmuur

Bij de betontrap met enkele steunmuur wordt de trap langs één zijde verankerd. De open zijde van de trap is zichtbaar. Langs de open zijde kan wel dan niet een trapboom voorzien worden.

Zwevende betontreden

Zwevende betontreden zijn als dan niet gepolierde préfab betontreden. Ze kunnen tussen 2 muren, of tegen één muur geplaatst worden.

Alleenstaande betontrap

De alleenstaande betontrap is een zelfdragende trap zonder steunmuren. De zijkant van de trap is zichtbaar. Er kan al dan niet een trapboom voorzien worden.

Offerte betontrap