Z-betontrap

De z-betontrap heeft een uitgesproken z-vorm of zigzag vorm. De optrede wordt schuin gemaakt in beton of de trapbekleding wordt schuin geplaatst tegen een rechte optrede.

Moderne look

De z-betontrap wordt meer en meer geplaatst dankzij zijn dynamisch karakter. De schuine treden zorgen voor een speelse trap die toch veilig is om te betreden. Vooral in een moderne omgeving is het een zeer populaire trap. De z-betontrap kan las vrijstaande trap geplaatst worden, als zwevende trap of tegen één muur geplaatst worden. Mooi is als minimum 1 zijde van de trap zichtbaar blijft.

Ideaal bij weinig plaats

De z-betontrap is een ideaal trapontwerp indien er weinig plaats is om een trap te plaatsen. Doordat er geen trapneus geplaatst wordt, kan het zijn dat de aantrede te klein kan worden. Door de optrede schuin te plaatsen ( +/- 3,8 cm ), wordt er voldoende plaats gemaakt om veilig te trap te gebruiken.

Schuine optrede

De optrede van de trap wordt schuin geplaatst t.o.v. de aantrede.

Préfab z-betontrap of ter plaatse gegoten z-betontrap

De z-trap kan uitgevoerd worden als een ter plaatse gegoten betontrap of als een préfab betontrap. Veel betonfabrieken hebben standaardmallen liggen van standaard rechte z-trappen waardoor ze soms goedkoper zijn te kamen zijn dan de in situ gegoten betontrap. Soms liggen dergelijke trappen gewoon “in stock” in de betonfabriek.

Z-betontrap afwerking en bekleding

Deze trap kan afgewerkt worden met een z-trapbekleding in hout of een z-trapbekleding in natuursteen. Deze trap kan ook perfect geplaatst worden als gepolierde z-betontrap of je kan deze schilderen.

Ook de combinatie van een betonverf met kleur en een houten trapbekleding is zeer mooi.

De trapbekleding kan in de z-vorm aangebracht worden op een rechte ( prèfab ) betontrap of een rechte ter plaatse gegoten betontrap.

 

De bekleding in hout wordt schuin geplaatst tegen de optrede of de houten trapbekleding volgt de in z-gegoten trapprofielen. Belangrijk is de uitvulling van de traptreden, zodoende de trapbekleding mooi recht ligt en deze niet gaat kraken op termijn.

 

De zijkant van de trap kan mooi afgewerkt worden met hout, pleisterwerk of een trapbekleding.

Offerte z-betontrap